5 tips voor sporten met warm weer

De laatste weken was het heerlijk warm weer en als we de weergoeroe’s moeten geloven blijft nog wel even zo. Natuurlijk wilt u nog wel blijven sporten, maar wees dan wel goed voorbereid. Want wat is nu verstandig om te doen met hoge temperaturen, terwijl u graag met uw personal trainer aan de gang wilt gaan of buiten wilt hardlopen? Wij geven u graag een aantal tips!

 1. Bouw de training rustig op
  Ga niet gelijk heel zwaar trainen, maar begin met een goede warming up. Zo kan het lichaam wennen aan de warmte. Je lichaam heeft op warme dagen meer moeite om de warmte kwijt te raken dan op koude dagen. Vandaar dat u rustig aan moet starten. 
 2. Drink genoeg water
  Normaal gesproken moet u al minimaal 2 liter op een dag drinken, maar op warme dagen kunt u hier nog wel een liter bij toevoegen. Een andere tip is om ook voor uw training al veel te drinken en niet pas te gaan drinken als u dorst heeft. 
 3. Draag comfortable en lichte kleding die ademt
  Als de temperaturen stijgen, wilt u er alles aan doen om het uw lichaam makkelijk te maken. Draag dus geen zware, niet ademende kleding, want dat houdt de warmte en het zweet vast.
 4. Ga niet sporten op het heetste moment van de dag
  In de ochtend en later op de dag is het beste moment om te gaan sporten. Ga vooral niet sporten tussen 12:00 uur en 16:00 uur. 
 5. Eet genoeg groente en fruit
  Tijdens het sporten verliest u allemaal mineralen. Dit kunt u aanvullen door veel groente en fruit te eten. Dit zorgt daarnaast nog voor het aanvullen van vocht. Denk bijvoorbeeld aan meloen, ananas en komkommer. Heerlijke zomers snacks voor tijdens het sporten.