6 gewoonten voor een bewuste start van uw dag

Wist je dat de meest succesvolle mensen ter wereld een specifieke ochtendroutine hebben? Want laten we eerlijk zijn, een goede start van je dag gaat een lange weg. Je op jezelf richten voordat je de wereld tegemoet treedt heeft een groot effect op hoe je je voelt en presteert. Tegelijkertijd kan dit makkelijker gezegd dan gedaan zijn, toch? Want, wie van jullie checkt als eerste zijn telefoon in de ochtend? Voordat je überhaupt uit bed bent, word je al meegesleept door je takenlijst. Dat is zeker geen bewuste start van je dag. Om je voor te bereiden op succes, delen we in deze blog de 6 gewoonten die je een bewuste start van je dag zullen geven.

Waarom is een bewuste start van je dag belangrijk?
’s Ochtends wat tijd voor jezelf hebben is fijn, en ja, de meest succesvolle mensen ter wereld doen het ook. Maar een bewuste start van je dag heeft ook een groot effect op je algehele welzijn. Hier zijn enkele positieve effecten:

– Het vermindert stress en angst: Als je je dag bewust begint, geef je jezelf tijd om te ontspannen, te reflecteren en je te concentreren op het huidige moment. Dit verlaagt stress- en angstniveaus en zorgt ervoor dat je je kalmer en helderder voelt.
– Het verbetert de mentale helderheid en focus: Bewuste gewoonten maken je productiever en efficiënter, omdat ze je mentale helderheid en focus geven. Dat is reden genoeg om je dag bewust te beginnen, toch?
– Ze verhogen het zelfbewustzijn: Een bewuste start van je dag maakt je meer bewust van je gedachten en emoties. Het resultaat is dat je niet weggevaagd wordt door elke gedachte of emotie die opkomt. En dit zal een positief effect hebben op hoe je je voelt.
– Het stimuleert positiviteit en dankbaarheid: Bewuste gewoonten geven je een positievere en dankbaardere mindset. Je zult optimistischer voelen en dingen van de zonnige kant bekijken. Dat maakt het leven veel gemakkelijker!

Dit klinkt allemaal goed, toch? Laten we dus eens kijken naar enkele gewoonten die jou de meest bewuste versie van jezelf maken.

4 GEWOONTEN VOOR EEN BEWUSTE START VAN JE OCHTEND

Niet snoozen:
We weten dat het verleidelijk is, maar druk niet op die snooze-knop in de ochtend. Met snoozen verstoort u uw natuurlijke slaapcyclus, omdat u in en uit slaap valt. Het lichaam houdt daar niet van en het kan u groggy en gedesoriënteerd laten voelen. Stel in plaats daarvan uw wekker in op een tijd die u voldoende slaap geeft. Laat het geluid van uw wekker het startsein zijn van een nieuwe dag waar u direct in springt!

Geen telefoon:
Herhaal na ons: “Ik begin mijn dag zonder mijn telefoon.” Het controleren van je telefoon als eerste ding in de ochtend, door te scrollen door sociale media of e-mails te checken, kan overweldigend zijn en je in een reactieve modus plaatsen. Dit kan een negatieve invloed hebben op hoe je je voelt.In plaats daarvan, weersta de drang om je telefoon te checken totdat je je ochtendroutine hebt voltooid. Op deze manier geef je jezelf de tijd om aanwezig te zijn en je voor te bereiden op de dag op een positieve manier. Neem de tijd voor jezelf. Al het andere kan wachten. Echt.

Luister naar opbeurende muziek:
Het luisteren naar opbeurende muziek kan helpen om een positieve toon voor je dag te zetten. Kies muziek die je blij en energiek maakt, en luister ernaar terwijl je je klaarmaakt in de ochtend. Dit zal je stemming verbeteren en een positieve toon (letterlijk) zetten voor de dag die komen gaat.

(Dankbaarheids) Dagboek:
Misschien heb je al eerder gehoord dat dagboek schrijven een goede ochtendgewoonte is. Dat is het ook! Maar als je niet veel tijd hebt, kan het een uitdaging zijn om te gaan zitten en te schrijven. Daarom is dankbaarheidsdagboek een goed alternatief voor volledig dagboek schrijven. Schrijf gewoon 3 dingen op waar je die dag dankbaar voor bent. Als je dankbaar bent, richt je geest zich op de dingen die goed gaan. Dit is dus een geweldige stimulans.

Beweging:
Natuurlijk is beweging een geweldige manier om je dag te beginnen en je geest te verheffen. Of je nu de voorkeur geeft aan yoga, hardlopen of krachttraining, vind een workout waar je van houdt en maak het deel van je ochtendroutine.