9 gewoontes voor een gezonder leven

Bepaalde keuzes in uw leven beïnvloeden hoe u zich voelt en of u fit bent of niet. Denk bijvoorbeeld aan voeding, genoeg sporten en uw levensstijl. Te veel of te weinig eten is nooit goed. Hetzelfde geldt voor te weinig sporten of bewegen en te weinig buiten komen. Er zijn een aantal gewoontes waardoor u langer gezond blijft en waardoor u langer kunt genieten van een mooi leven. 

 1. Kom van de bank af
  Door te sporten blijft u langer leven. Als u minimaal 15 minuten per dag flink in beweging bent, worden er nieuwe neuronen aangemaakt in uw hippocampus. Zo worden uw hersenen gereset. Ga lekker aan de slag door buiten te wandelen of door een personal training te volgen bij GFSF.
 2. Vermijd te veel eten
  Iedereen weet dat te veel eten niet goed is. Uit verschillende onderzoeken is aangetoond dat als iemand te veel calorieën binnenkrijgt, hij of zij een kortere levensduur heeft. Probeer hier dus op te letten als u bezig bent met goede voornemens, een gezondere levensstijl en een fitter leven. 
 3. Focus op gezond plantaardig voedsel
  Bent u al aan het focussen op gezond eten, probeer dan ook een plantenrijk dieet. Dit verminderd risico op vroegtijdig overlijden, kanker, en hartfalen. Daarbij is het ook goed om niet te vaak vlees en vis te eten. 
 4. Omega-3 slikken 
  U hoeft geen omega-3 vetzuren meer uit visolie te halen. Vissen krijgen stof van algen, dus je kunt algenolie ook meteen doorslikken. Het risico op overlijden door een hartaanval werd verminderd bij 250 mg EPA en DHA per dag (voor langere tijd).
 5. Stop met roken
  Als u nog niet gestopt bent met roken, dan is dit het moment om het wel te doen. Roken is slecht voor u en dat weet iedereen. Als u voor uw 35ste stopt met roken leeft u gemiddeld 13 jaar langer, dan als u door zou gaan met roken. Dit zijn gemiddelde cijfers. De kans op overlijden is ook afhankelijk van de hoeveelheid die u in uw leven gerookt heeft.
 6. Ga naar de sauna
 7. Het is heel goed voor u om af en toe naar de sauna te gaan en alle slechte stoffen uit te zweten. Ga minimaal een keer per week voor 15 minuten naar de sauna. Sommige sportscholen hebben ook een sauna waar u gebruik van kunt maken.