Bereid u voor op de feestdagen en de winter

Om er de komende feestdagen op uw best uit te zien, is het belangrijk om uw immuunsysteem sterk te houden. Dus nu we dichter bij het einde van het jaar komen, willen we u deze tips en trucs geven.

 1. Eet als een sporter
  Eet je elke dag fruit, groenten en volle granen? Dan bent u al goed bezig. Maar wist u dat er ook specifieke voedingsstoffen zijn die uw immuunsysteem een ​​boost kunnen geven? Zorg ervoor dat u veel voedsel eet dat rijk is aan vitamine C, zoals paprika’s, sinaasappels en kiwi’s. Spinazie en broccoli zijn rijk aan zink om verkoudheid te bestrijden, terwijl zoete aardappelen in hun eentje verschillende infecties bestrijden.
 1. Verplaats (indien mogelijk naar buiten)
  Uw lichaam krijgt een vitamine D-behandeling buiten, dus als uw voeten nog niet ijskoud zijn, ga dan naar buiten en doe wat oefeningen of ga lekker wandelen. Regelmatige lichaamsbeweging heeft ook positieve effecten op de darmflora, slaapkwaliteit en stressniveaus.
 2. Slaap genoeg
  Uw lichaam heeft slaap nodig. Tijdens seizoenswisselingen is het extra belangrijk om genoeg te slapen. Zorg dat u tenminste 7 tot 8 uur slaapt per nacht. Dit zorgt ervoor dat uw lichaam genoeg tijd heeft om te herstellen en uw immuunsysteem kan even rusten.
 3. Vergeet uw darmgezondheid niet
  Voor het geval u het nog niet wist, ongeveer 70 procent van uw immuunsysteem leeft in uw darmmicrobioom en vezels voeden de goede bacteriën. Deze goede bacteriën kunnen niet functioneren zonder ze te voeden, en daar zijn ze erg goed in omdat ze onze immuunrespons reguleren. Eet dit seizoen meer vezels en citrusvruchten, het zijn echte immuunsysteem-tonics.