Hoe helpt het eten van eiwitten bij afvallen?

U bent heel goed bezig met gezonder eten en lekker blijven sporten. Af en toe een personal training bij GFSF en af en toe gaat u hardlopen met uw vriendinnen. Naast al dat sporten is het natuurlijk ook belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Door die eiwitten groeien uw spieren en herstelt u van het sporten. Meer eiwitten is niet per se gezonder, maar het biedt wel ondersteuning tijdens het afvalproces. Hoe dat zit lees je verder in dit artikel.

Minder calorieën eten helpt uiteraard al bij het afvallen. Een calorietekort noemen we dat. Dit doet u door gezonder te eten en te blijven sporten. Zo verbrandt u meer dan dat u binnenkrijgt. Eiwitten kunnen hierbij helpen. Het is niet de bedoeling dat u alleen maar eiwitten gaat eten, want dan krijgt u alleen maar calorieën binnen. U moet ook de rest van uw voeding aanpassen om af te vallen.

Waar zit proteïne in?
Wat zij nu echt goede eiwitbronnen? Er zijn er gelukkig een hele hoop. Bijvoorbeeld:
– Tempeh
– Tofu
– Soja bonen
– Linzen
– Bruine bonen
– Kikkererwten
– Havermout
– Rijst
– Noten
– Kip
– Zaden

En ga zo maar door. Bekijk de hele lijst op: https://www.orangefit.nl/fitblog/voeding/eiwitrijke-voeding-70-producten

Raden wij een eiwit dieet aan?
Mensen zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om snel af te vallen. Afvallen met eiwitshakes, maaltijden vervangen door shakes, is ook een populaire manier van eten. Zoals een dieet waarbij u alleen eiwitrijke voedingsmiddelen eet. Echter raden we geen van beide aan. Door alleen maar eiwitten te eten, loopt u andere vitamines en mineralen mis. Kies daarom voor een gevarieerd voedingspatroon.

Vet verliezen maar spieren behouden
Wanneer uw lichaam te weinig calorieën eet, verbrandt het vet. En als u echt te weinig eet dan verliest u ook uw spieren en dat wilt u natuurlijk niet. Anders train je voor niks. Dit is waar eiwit u kunt helpen. Onze spieren bestaan ​​voornamelijk uit eiwitten. Door tijdens het afvallen voldoende vitamines te consumeren, kan voor een betere spierretentie worden gezorgd.

Eiwitsuppletie vooral na het sporten
Bent u van plan om meer te sporten tijdens het afvallen? Dan raden we u aan om na de training een eiwitshake te drinken of kwark te eten. Zeker na krachttraining is dit de meest effectieve manier om af te vallen.