Hoe krijgt u meer energie? Probeer deze 5 tips van onze trainers

Na een dag werken komt u thuis en ploft u op de bank. U heeft geen energie meer en wilt eigenlijk helemaal niks meer doen. Sporten? Nee zeker niet. Liever op de bank blijven zitten met een zak chips en een serietje. Dit gebeurt de laatste tijd steeds vaker en vooral met dit druilerige weer. U heeft geen zin om ook maar iets te doen. Kunt u wel weer wat meer energie gebruiken? Wij geven u een paar tips waardoor u weer zin heeft om erop uit te gaan en meer energie heeft voor de dag. 

 1. 1. Stop met cafeïne, alcohol en nicotine
  Roken en alcohol drinken is natuurlijk heel slecht voor uw lichaam en uw gezondheid. Maar hierdoor slaapt u ook een stuk minder goed. Misschien heeft u na het drinken van alcohol juist het idee dat u sneller in slaap valt, maar de slaap is niet waardevol voor uw lichaam. Dat heeft natuurlijk effect op hoeveel energie u heeft de dag erna. Probeer het drinken van koffie te verminderen en zeg af en toe nee tegen een glas wijn bij het eten. 
 2. 2. Verminder stress
  Heeft u veel last van stress? Dan kan dit ook zorgen voor weinig energie. Een beetje stress is goed, maar als u te veel last heeft van stress kan dit negatieve gevolgen hebben voor uw energielevel en hoe gezellig u bent. 
 • 3. Drink genoeg water
  Een gezond lichaam bestaat uit 55% water. Uw lichaam heeft echt water nodig. Als u te weinig water drinkt dan heeft dit ook gevolgen op hoeveel energie u heeft. Het zorgt niet alleen voor een moe gevoel, maar ook futloos. Probeer in ieder geval 2 liter water per dag te drinken. 
 • 4. Gezond eten 
  Uw lichaam krijgt energie van voeding. Het in een brandstof waar uw lichaam van gaat werken. Eet voldoende groente en fruit en haal daar de juiste voedingsstoffen uit. Dit kunt u ook aanvullen door bepaalde supplementen te nemen. Hierover meer in een volgende blog. 
 • 5. Zonlicht
  Hoe lekker is het om in het zonnetje te lopen. Hier krijgt u toch gelijk energie van. Zon doet een mens goed en het staat gelijk aan energie. Wanneer u te weinig zonlicht ziet, heeft dit effect op uw energielevel. De zon voorziet ons namelijk van vitamine D. Een tekort uit zich in vermoeidheid.