Hoe voorkom je blessures?

Als u  naar GFSF komt voor een personal training, dan merkt u dat uw trainer altijd begint met een goede warming up en de training eindigt met een cooling down. Waarom doen we dit eigenlijk? Uw spieren moeten opwarmen en afkoelen en dit zorgt ervoor dat u blessures voorkomt.

Door middel van een warming-up bereidt u uw lichaam voor op wat komen gaat. Uw hartslag gaat omhoog en de spieren worden warm. Zo is het verschil van uw hartslag in het begin en tijdens de training niet al te groot. Als u gaat sporten met koude spieren en gewrichten is de kans op blessures groter. 

Daarnaast zorgt een warming up ervoor dat uw lichaam veel bloed kan rondpompen en dat er meer zuurstof wordt opgenomen tijdens de work out. Uw spieren hebben bloed en zuurstof nodig om goed te kunnen functioneren. 

Een cooling down doet eigenlijk het hetzelfde als een warming up. Uw lichaam moet langzaam weer wennen aan een lagere hartslag en uw lichaam moet ook rustig weer afkoelen. 

Een tip van ons: doe tijdens de warming up en cooling down ook genoeg rek- en strekoefeningen en pak af en toe de foamroller erbij om uw spieren lekker los te maken.