Weer beginnen met sporten na de vakantie? Pak het zo aan!

Heeft u een tijdje niet gesport door de vakantie? Dan is het misschien lastig om weer te beginnen. De start gaat niet gemakkelijk zijn en u hoopt misschien dat u gelijk weer op het oude ritme zit. Dat is helaas niet zo. Uw spieren moeten eerst weer wennen aan de trainingen. Gelukkig bestaat er zoiets als spiergeheugen. Uw spieren onthouden namelijk welke spieren je hiervoor hebt opgebouwd. Hoe kunt u het beste weer beginnen met sporten na een pauze of vakantie? Dat leggen we hieronder uit. 

1. Begin rustig
U wilt misschien weer hard van stapel lopen om uw doelen te bereiken, maar uw lichaam heeft tijd nodig om te wennen aan die gewichten en oefeningen. Begin daarom rustig en vooral niet te zwaar. Train iets minder lang en gebruik wat lichtere gewichten. Gun jezelf ook iets meer tijd tussen de sets. 

2. Stel doelen
Daag uzelf uit door doelen te stellen. Uiteraard kunt u dit ook in overleg doen met uw trainer. Wat is haalbaar en wanneer bent u ook echt uitgedaagd? Het nastreven van doelen maakt een mens gelukkig en het motiveert ook om goed bezig te blijven. 

3. Wees consistent
Het is belangrijk om weer te beginnen na uw vakantie, maar zorg dat dit niet bij 1 keer blijft. Blijf consistent en plan bijvoorbeeld elke week een training in met uw personal trainer en ga 1 keer in de week wandelen met uw buurvrouw. Zo blijft u gemotiveerd en hoeft u niet steeds “opnieuw” te beginnen. 

4. Maak een planning
Het is misschien weer even wennen, maar een goede planning brengt en houdt je op het goede pad. Zeker als u na uw vakantie weer een healthy lifestyle wilt oppakken. Plan je trainingen, maar ook uw maaltijden in. Een goede balans zorgt ervoor dat u het langer vol blijft houden. 

5. Geef uzelf een motivatieboost
Wat motiveert u om te gaan sporten? Kijk eens naar uw sportgedrag van het afgelopen jaar. Waarom komt u naar GFSF en volgt u een training bij een van onze trainers? En wat zorgt ervoor dat u geen training overslaat? Probeer hier punten uit te halen waardoor u uzelf makkelijker kunt motiveren. 

6. Sport samen
Misschien sport u altijd alleen bij een personal trainer, maar het is ook super gezellig om samen te trainen. Daarbij motiveert het extra, omdat iemand anders ook verwacht dat u bij de training bent. Dan heeft u gelijk een goed moment om bij te praten over de vakantie.